PRESENTACIÓ TALLER MEDITACIÓ I MINDFULNESS





AGRAÏMENTS

Vull donar-te les gràcies per la teva confiança, si estàs ara mateix acostant-te a aquesta experiència online compartida, mitjançant aquest blog.

També vull agrair a l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, aquesta iniciativa, tan bonica i valuosa, al voltant del voluntariat, que ens ajuda a aprofitar recursos personals i col·lectius i a compartir-los. El global sempre és més que la suma de les parts.

PRESENTACIÓ


El propòsit d'aquest taller online, és compartir recursos d'interiorització personal, que ens permetin apreciar, amb plena consciència, els moments del nostre dia a dia, de la pròpia quotidianitat... Si...També ara, en època de crisis... Que és com podem anomenar, sense por a exagerar, als moments que estem travessant des de que va escletar una pandèmia nova, que ens ha portat a situacions, individuals i col·lectives, insospitades.

Aquesta activitat pretén ser una immersió en el Mindfulness, la Meditació i la Relaxació, com a eines que poden contribuir a la sensació de benestar (entès com a millora en la gestió de les pròpies situacions), d'una banda, i al creixement personal, d'una altra. També ens endinsarem en la interrelació humana, tant present en les nostres vides i les seves conseqüències... Si alguna cosa ens ha ensenyat el COVID 19, és la veritat de l'efecte papallona:

Explicat de manera sencilla, ens parla de com les petites variacions que es poden donar en les condicions de un sistema en moviment, en aquest cas parlem del nostre món, poden variar de manera exponencial el comportament del mateix món, a llarg termini. En el nostre cas, el termini ha sigut molt curt. En el món globalitzat i globo-comunicat que hem construït, l'efecte papallona es veu afectat, més que mai, de globalització i velocitat excesives.

LA BASE DEL TALLER

Una pregunta que paga la pena fer-nos és:

Com veiem millor els detalls d'un paissatge: anant en cotxe o caminant?...

No es tracta d'abandonar els mitjans de transport, perquè tenen el seu paper important a les nostres vides, sinò de replantejar-nos si la velocitat a la que anem quan els utilitzem, ha de ser la mida de les nostres vivències de manera permanent.

Quants detalls ens estem perdent?

Molt sovint aquests detallets afecten les experiències més petites i properes, com és la de prestar més atenció al propi estat intern o a allò que ens envolta en un moment donat:

On es queixa o gaudeix el nostre cos?
Estem calmats i calmades o estressats i estressades?
Notem ansietat o tranquil·litat?
Quines emocions ens recorren?
Quins pensaments se'ns emporten?
Què fem per ocupar-nos de les coses en lloc de pre-ocupar-nos per elles constantment? Com resolem els conflictes que estem vivim? Com maneguem la gestió de les nostres emocions?
Ens prestem atenció de qualitat a nosaltres mateix@s?
Prestem atenció de qualitat a allò que ens envolta, ja sigui a casa, a la feina, al planeta, etc.?
Sabem demanar allò que necessitem o que és important per nosaltres? Ho podem fer des de l'acció equànim i no des de la reacció immediatista, de la que ens empenedirem a posteriori?

El saber parar; l'observació oberta cap endins i cap enfora; la mirada interna i externa sense qualificatius constans que condemnen amb manca de discerniment; l'atenció; l'escolta plena cap a dintre i cap l'exterior... Són aspectes humans que cultivem, en general, molt poc i alhora són imprescindibles per augmentar la pròpia consciència, la mirada atenta sobre el detall que succeeix a la nostra vida...

Malgrat l'evolució constant de l'espècie humana, encara hi han capacitats de la persona que estan per desenvolupar, en moltes direccions . La seva prestància va més enllà de la raó i el pensament, sense menystenir el paper d'aquests últims en l'esmentada evolució, ja que han estat importants per arribar fins al moment actual. Però, ens habiten també uns altres aspectes, com les sensacions, els sentiments i emocions, les diverses habilitats, la necessitat de transcendència... I el ser capaç d'adonar-se de que ens adonem, capacitat que, sembla ser, diferencia l'esser humà de la resta dels èssers.

SESSIONS

En aquest blog quedaran penjades dues sessions setmanals: dijous i dimarts. Tindran una part teòrica i una de pràctica.

La part teórica es podrà mirar quan es vulgui al llarg del dia (quedarà penjada a partir de les 10 h del matí)

Per a la part pràctica la proposta és que tots i totes la realitzem a la mateixa hora: les 19 h de cada dimarts i cada dijous.

CONTINGUT

Emprarem mecanismes i tècniques molt antigues i relacionades amb tradicions i filosofies orientals, que tant orient com occident no han deixat d'adaptar, al llarg del temps, per la seva millor comprensió. Parlarem i tractarem de les nostres capacitats i habilitats humanes, de la gestió de les emocions, de l'atenció, del silenci, del saber aturar-se...

La neurociència també fa temps que ha posat la seva mirada investigadora sobre els efectes d'aquestes tècniques envers l'esperit humà, i els seus descubriments no deixen de mostrar resultats positius i sorprenents.

El contingut, tant pràctic com teòric, versarà al voltant de la Meditació, el Mindfulness i la Relaxació.

Aquest dimarts proper farem una meditació centrant-nos en què és la Meditació i practicarem enfocant-nos en la Respiració.


DESITJO QUE HO GAUDEIXIS!

OM SHANTI!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'ALÈ NOSTRE DE CADA DIA

EMPATÍA + COMPROMÍS *COMPASSIÓ (II)

CONCIENCIA Y VIDA